Yksisilmäisiä, väärään suuntaan vilkkuvia, vilkuttomia, sekä vilkuttaessa oikean valoshow:n järjestäviä traktoreita perävaunuineen liikkuu suomen teillä lukemattomia määriä.

Toimivat valot ovat jokaisen traktorimiehen ylpeys, otathan sinäkin tavaksi tarkistaa perävaunun valojen toiminta ennen tienpäälle lähtöä, ja jos jokin prakaa, tässäpä sinulle vinkit järjestelmän korjaamiseksi.

Nuhvi.net tarjoaa nyt perusohjeet perävaunun sähköjärjestelmän kunnostamiseen vaatimusten mukaiselle tasolle.


Toki sähköjärjestelmiä on useita erilaisia ja ne voidaankin rakentaa monin eri tavoin. Tässä yhdenlaisen sähköjärjestelmän rakentaminen, jota voi soveltamalla hyväksikäyttää myös muullatavoin rakennettuihin järjestelmiin.

Kaaviokuva perävaunun sähköjärjestelmästä väreineen ja napoineen. Kyseiset johto ja napanumerot löytyvät mm. perävaunupistokkeista, liittimen vierestä. 7 -napainen perävaunukaapeli sisältää yleensä kyseiset värit. Johtojen välillä ennen valoja on "jakajasokeripala" joka yleensä sijoitetaan perävaunun takaosaan lähelle valoumpioita. Tässä haaroitetaan johdot jotka menevät molemmille lampuille. Boksin tulisi olla vedenkestävä. Boksin etuja ovat:

-Vianhaun helpottuminen (mittauskohdat hyvin esillä)
-Johtovian takia ei tarvitse purkaa kaikkia kaapeleita
-Liitokset ovat vedenpitävän rasian sisällä

Klikkaa kuvaa suurentaaksesi sen:

Perävaunun sähköt